Lahjaideoita hevosharrastajille

Mitä hankkia hevosharrastajalle lahjaksi?

Hevostytöt, ja miksei myös hevospojatkin, ovat lahjusten suhteen melko tarkkoja. Mikä vaan ei sovi lahjaksi, joten jos mietit lahjaa hevostelijalle, mieti tarkkaan. Ja ilmasena vinkkinä lahjan ostajille, kannattaa suoraan kysyä itse hevostelijalta mikä olisi mieluisa lahja. Muuten saattaa lahjan hankinta mennä syvälle metsään.

LahjakorttiHevonen

Jos hevostelijalle lahjaa mielii ostaa eikä tahdo etukäteen kysellä mahdollisista tarpeista, lahjakortti on oivallinen lahja.

Lahjakortteja saa nykypäivänä lähes kaupasta kuin kaupasta, mutta sekään ei hevostelijalle ole itsestäänselvyys. Usein varsinkin ratsupuolen hevostelijat ovat merkkiuskollisia ja kulkevat viimeisimmän muodin mukana niin hevosen tarpeissa kuin omissa tarpeissaankin. Jos siis saat udeltua mahdollisesta lempiputiikista, käy noutamassa lahjakortti sinne. Saa itse hevostelija itsee noutaa sopivaa merkkiryjää itselleen tai hevoseelleen mielensä mukaan.

Lahjakorttia hankkisessa kannattaa summaa pohtia tarkkaan. Hevostelijoiden varusteet ja hevosten varusteet kun eivät koskaan ole edukkaita. Yleensä varusteista saa pulittaa vähintään useita kymppejä, usein jopa satasia. Jos siis mielit lahjakorttia, saat siitäkin pulittaa muutamia kymppejä, jotta hevostelija saa lahjakortillaan todella jotain hankittua.

Varusteet hevostelijalle

Kuten jo mainittu, kannattaa hevostelijalta itsesltään kysyä mahdollisista tarpeista. Onko kenties hankintalistalla uudet kisavaatteet, saappaat tai kenties vain hyvät toppahanskat talveksi? Selvittele mahdollisia tarpeita, koska useimmin hevostelijalta saattaa löytyä jo useampi pari hyvälaatuisia nahkahanskoja ja hyvä repertuaari esteraippoja. Tee siis pieni kysely siitä, mitä hevostelija todella tarvitsee. Ja kyselyn perusteella astelet rohkein mielin heppaputiikkiin tiirailemaan hintoja. Jos hinnat ovat pilvissä, kannattaa hankintaan osallistua rahallisesti tai vaikka edellä mainitun lahjakortin voimin. Fakta nimittäin on se, että erinäisiä varusteita hevostelijalta löytyy aivan varmasti ja turhat varusteet ja vaatteet jäävät taatusti käyttämättöminä makaamaan satulahuoneen nurkkaan tai toimivat tallikoiran leluina.

Varusteet hevoselle

Vain hevosenomistaja on todella tietoinen siitä, mitä heppa tarvitsee ja mitä heppa todella haluaa. Uskokoon ken tahtoo, mutta niin se vain menee.A horse

Lahjapakettia avatessaan heveosteliojan naama saattaa hivenen venähtää, kun paketista pilkahtaa ulos vaaleanpunainen erivärisillä pilkuilla somistettu verkkoloimi. Ei, ei varmasti uppoa ihan jokaiselle hevostelijalle. Siinä onkin sitten selittelemistä, miksi Heppa Heppasella ei koskaan ole yllään mummon antamaa vaaleanpunaista verkkoloimea. Tai miksi Heppa Heppanen tarvii uuden verkkoloimen, vaikka mummo osti niin hienon ja hintavan verkkoloimen Heppaselle.

Ei, älä siis edelleenkään osta hevostelijalle varusteita, joita hän ei ole toivonut. Hevostelijat ovat tarkkoja siitä, miltä Heppanen näyttää ja mitä sillä on päällä säällä kuin säällä. Tyydy tässäkin tapauksessa uteluun tai lahjakorttiin. Tyytyväisenä pysyy niin itse hevostelija, hevonen kuin lahjan ostajakin, kun jokainen päätyy mieleiseen lopputulokseensa.

Kuitenkin lahjat hevoselle, joilla ei ole vaikutusta hevosen ulkonäköön, voivat olla erittäinkin iloisia yllätyksiä. Esimerkiksi nykyaikainen GPS-paikannin hevoselle voi olla erittäinkin mukava lahja, vaikkei omistaja olisi osannut sitä toivoa. Ja varsinkin tällaisesta lahjasta voi koitua vielä iloa moninverroin enemmän, mikäli heponen päättääkin lähteä karkuteille joku päivä.

Yleispätevälahja jokaiselle havostelijalle

Vaikka kuinka ajattelisi, että hevostelijalle on oltava ostettavissa jonkinlainen yleispätevälahja. Lahja, joka kelpaa jokaiselle hevostytölle tai –pojalle. Ei, sellaista ei ole olemassakaan. Jokainen voi omalle kohdalleen miettiä, miltä tuntuu saada lahjaksi vaatteita, jotka eivät todellakaan ole omantyylisiä tai tavaroita, joita et koskaan tule käyttämään.

Ainoa yleispätevälahja hevostelijalle taitaa olla säkillinen porkkanoita. Jos siis hevostelijalle on ehdottomasti saatava ostettua konkreettinen lahja, mene ja osta säkillinen porkkanoita. Tai ehkä kaksi säkkiä. Ei kuitenkaan kannata ihmetellä, jos hevostelijan naama venähtää, kun joululahjapaketista ilmenee porkkanasäkki..