Yllätä itsesi – käy raveissa!

Näin otat kaiken irti raveissa käymisestä!

Suomen raviurheilu, voi sitä häpeän määrää. On kuitenkin positiivista, että Suomessa edelleen kasvatetaan hyviäkin ravihevosia ja jalostukseen panostetaan entistä enemmän. Ja onneksi Suomessa myös jaksetaan järjestää suurempiakin ravikilpailuja pitkin kesää.

Tutustu lajiin

Ennen raveihin lähtemistä kannattaa tutustua lajiin edes hieman. Kyllä, hevoset juokasevat kilpaa radalla ja ensimmäinen maaliin tullut on voittaja. Ravit ovat kuitenkin paljon muutakin.

Paljon muuta tarkoittaa tässä vaiheessa sitä, että hevosia ei vain tallialueelle tuoda pystymetsästä ja valjasteta radalle juoksemaan. Ei, taustalla on monen vuoden työskentely ja tuska. Kannattaa perehtyä siis lajiin edes hieman syvemmin kokeneen ravikävijän kanssa, jotta lajista saa hieman enemmän irti.

Pelaaminen

Raveihin mentäessä, kannattaa ehdottomasti myös kokeilla pelaamista. Vaikka pelaaminen ensikerroilla onkin täyttä hakuammuntaa ja lajin syvempi olemus alkaa selkenemään vasta useiden pelikertojen jälkeen, kannattaa silti kokeilla. Raveissa voittosummat saattavat olla sievoisiakin ja toisinaan raveista voi päästä lähtemään taskut seteleitä pullollaan. Ei, jokainen raveissa käyvä ei kuitenkaan joka kerta lähde taskut pullollaan. Tuntuuhan se kuitenkin hyvältä toisinaan edes voittaa sievoinen summa rahaa.

Pelaaminen kannattaa aloittaa kokeneemman pelaajan kanssa ja vaihtaa myös pelivinkkejä kokeneempien pelaajien kanssa. Kokeneemmat pelaajat kun yleensä itse kuuluvat hevosten omistajien piireihin ja ovat yhteyksissä treenareihin, jotka taas ovat perillä hevosen kunnosta ja vireestä kilpailupäivänä. Vain taustoja selvittelemällä voi itsekin olla parhaiten perillä siitä, millaisessa kunnossa mikäkin hevonen starttipäivänä on. Rohkeasti siis konkarien mukaan ja tutkailemaan heidän tyyliään pelata.

Kesäravit

Kesällä Suomessa järjestetään paljon isojakin raveja. Joka vuosie esimerkiksi kuninkuusravien järjestäjäkaupunki vaihtuu, mutta muiden suurkilpailujen järjestäjäkaupunki usein pysyy samana.

Suurempi raveja kierrellessä tulee siis samalla kiereltyä myös kaunaista kotimaata. Onhan Suomi kaunis maa kesällä ja raveissa saa nauttia niin kilpailuhengestä kuin suomalaisesta kesästä, jos hyvä tuuri käy. Esitä siis muutama toive työvuorolistaan ja lähde hyvällä kaveriporukalla viikonlopuksi ravireissulle. Kosteaa meininkiä on yleensä tiedossa, joten varaa aikaa myös palautumiseen.

Ota parhaimmat hetket talteen

Kamera, ainakin kännykässä oleva, on ehdoton asia, joka raveihin tulee ottaa mukaan. Jos et ole lajin aktiiviharrastaja, tulet luultavasti käymään vain muutamissa raveissa elämäsi aikana – ja saamaan niistä ainutlaatuisia muistoja! Eikä tähän tarvita mitään laadukasta videotuotantoyritystä toteuttamaan muistelmia – ihan normaalit kännykkäkuvat riittävät varmasti muistinvirkistykseksi!

Lajin seuraaminen

Raveissa käyminen ja harrastaminen ei tarkoita, että joka päivä tai edes joka viikko pitäisi liitää ympäri Suomea. Ei, mutta huippupelaajalta vaaditaan kuitenkin ravien viikoittaista seuraamista.

Jos siis olet todella kiinnostunut raviurheilusta, koita pysyä sen mukana. Vain sillä tavoin pysyt mukana huippuhevosista ja niiden menestyksestä. Tämän päivän ravien perusteella osaa jo tehdä ennusteita seuraaviin raveihin ja pohtia pelivinkkejä itselleen ja peliporukalle.

Raveija voi nykyään seurata ympäri maailman. TotoTV mahdollistaa katselun niin Suomen raveista kuin ulkomaalalisistakin raveista. Samoin pelaaminen ulkomaisiin raveihin on mahdollistettu juurikin Toton kautta. Ja kuten jokainen hyvin voi arvata, ulkomailla kaikki on suurempaa. Niin ravikilpailut, palkintosummat kuin pelien voittosummatkin. Tosiharrastajat siis seurailevat raveja ihan ympäri maailman. Jos vain kiinnostusta riittää, niin kannattaa ehdottomasti yrittää pysyä ravimaailman kärryillä.